BAD Rally

Despre proiect

10.000 km - 30 zile - 13 tari - 2 tineri romani. primii

La fiecare 1 ianuarie, e de bun simt sa iti concepi un New Year's Resolution. Chiar daca nu o faci pe bune, cu pixul si foaia in mana in timp ce mai sorbi o gura din cana cu vin fiert, o faci macar in gand: "Gata, anul asta ies cel putin o data din tara! Strang intai banii de avion... iau biletele si dupa vad eu cum ma descurc".

In cazul de fata, nu era nici jumatatea lui decembrie 2012 cand am pus pariul acesta. Am pornit de la un simplu cum ar fi sa: 10.000 km, 13 tari, 30 de zile, un Opel Astra Caravan din '97 si o cauza mai mare decat noi?

Inspirati de aventura celor de la Paramongols, RoadManians, Free Miorita si FireFairies, am batut internetul in cautare de informatii despre cum se poate sa calatoresti si sa faci mult bine. Oricat de boem ar parea, se poate si se numeste Amsterdam-Dakar Challenge.

Despre Amsterdam-Dakar Challenge

BAD Rally?! Da, Bucuresti-Amsterdam-Dakar! BAD Rally suntem noi - Alexia si Mihai, primii romani inscrisi vreodata in cursa aceasta, ce se tine inca din 2004. Strabatem 2 continente, 13 tari si 10.000 de km intr-o luna, nu ne gandim la situatia critica din Mauritania, traim cea mai tare experienta a noastra de pana acum si ducem masina pana in Gambia, la Banjul unde contribuim activ la strangerea de fonduri. La Banjul masina este licitata iar banii obtinuti sunt donati fundatiei Challenge For Charity Foundation (CFCF) ce a strans pana in prezent mai mult de 3 milioane de euro si care se ocupa de mai multe proiecte in Africa, ce sunt legate de educatie, sanatate, drepturile femeilor si nu numai (puteti citi mai multe aici). Numele competitie a ramas "Amsterdam-Dakar Challenge" insa licitatia se desfasoara la Banjul deoarece nu mai este permis importul masinilor cu o vechime mai mare de 5 ani in Senegal.


Asa suna strategia noastra, iar faptul ca suntem primii romani care se avanta in experienta asta nu ne face decat sa vedem ziua plecarii din ce in ce mai aproape.

In lumea in care traim, cauzele umanitare sunt multe si serioase. Stim si ca, daca vrei sa donezi, o poti face de oriunde si pentru oricine. Pe de-o parte sunt povestile triste, cu oameni aflati in nevoie, iar de cealalta parte, sunt cei care pot ajuta si care, rezoneaza. Asa este pentru noi Amsterdam-Dakar Challenge.

Am ales calea dificila pentru o donatie, ar spune unii. Noi spunem ca pentru o astfel de cauza avem nevoie sa simtim ca ne zbatem, ca muncim, ca traim cele 30 de zile la intensitatea de care suntem in stare. Vom simti pe pielea noastra cum e sa nu ai aer conditionat cand mergi prin desert si cum e sa dormi din cand in cand la cort pentru ca a doua zi sa o luam de la capat. Cel mai probabil ne vom satura si de mesele copioase cu supa la plic, conserve si covrigei. Toate astea completeaza perfect tabloul zonei de camp minat (intre Sahara de Vest si Mauritania) si boli dintre cele mai exotice. Pentru ca la final, cand oprim motorul in sfarsit vom sti pentru ce am facut-o.